Branka Radičevića 10
  
  
Izveštaj o radu Narodne biblioteke Pirot
Program rada Narodne biblioteke PirotAnketa:

Da li posećujete književne večeri u organizaciji Biblioteke?

Pregledajte rezultate

Loading ... Loading ...
Arhiva:
Preporuka za čitanje:

Putujemo. Od prvog koraka pruženog ka sigurnosti majčinog zagrljaja do onog “malog koraka za čoveka a velikog za čovečanstvo”…  Putujemo na konju, kolima, biciklom, vozom, brodom, splavom, avionom… Putujemo autoputevima, stazama i bogazama, prugom, kroz vazduh, preko i kroz vodu, nošeni vetrom i na talasima, kroz pustinju i prašumu, kroz vreme i snove… Šta je motiv putovanja za nas obične smrtnike? Posao, radoznalost, godišnji odmor, poseta rođacima ili prijatelju, sudbina, osveta, ljubav, nada, bekstvo, vraćanje, neizlečiva tuga, nostalgija… Putujemo sami ili u društvu. Putujemo kao hobiti u “Gospodaru prstenova” uprkos silama zla i mraka, putujemo kao ekscentrični engleski pronalazač Filijas Fog oko sveta za 80 dana, ili kao ruski antropolog i biolog Nikolaj Mikluho-Maklaj obalama Nove Gvineje, ili kao Herkul Poaro rešavajući ubistvo u Orijent ekspresu… Misija tajanstvenog putnika počinje…

 

Dragi prijatelji,

Pozivamo vas na jedno iznenadno putovanje. Naručujemo od vas priču za knjigu brzih priča. Tema je tajanstveni putnik. Obim od tri do trinaest stranica. Priče ćemo objaviti onim redosledom kojim budu pristigle na naš mejl (casopis.gradina@gmail.com). Uz priču pošaljite svoju kratku biografiju (desetak rečenica) i svoju fotografiju sa nekog putovanja. Rok 33 dana.

Knjigu TAJANSTVENI PUTNIK objaviće Niški kulturni centar u Ediciji Zlatni jug, kao drugu knjigu projekta koji smo započeli sa Centrom za kulturu grada Zaječara, Narodnom bibliotekom Radoje Domanović, Domom kulture iz Pirota i Vranjskim knjigama iz Vranja.

Za vašu priču pripada vam pet autorskih primeraka knjige i mistična slava pisca najbržih priča. Knjigu ćemo promovisati u pomenutim i nekim drugim gradovima i u medijima.

 

Misija tajanstvenog putnika počinje: tri, četiri, sad!

Veliki pozdrav i puno uspeha,

Urednik knjige

Zoran Pešić Sigma

 

Niš, 17. jun 2011.

Print Friendly, PDF & Email
Share