Branka Radičevića 10
  
  
Odabir pisma

Izveštaj o radu Narodne biblioteke Pirot

Izveštaj o radu Narodne biblioteke Pirot

Anketa:

Da li posećujete književne večeri u organizaciji Biblioteke?

Pregledajte rezultate

Loading ... Loading ...
Arhiva:
Preporuka za čitanje:

Mesečne arhive: mart 2012

Pirotski zbornik, 43

Pirotski zbornik, 42

Petak, 19. januar, 18 časova
čitaonica Narodne biblioteke

Beskućnik u izlogu

Petak, 25. novembar, 18 časova
čitaonica Biblioteke

Pirotski zbornik, 41

sreda, 14. decembar, 19h
amfiteatar Visoke škole strukovnih studija

Kontra

plakat-1-mini

Share

         Zanati

          Promocija monografije Borisava Jovanovića „Stari zanati Pirota i okoline“ održaće se u čitaonici Biblioteke u petak, 30. marta, sa početkom u 19 časova. Učestvuju: Borisav Jovanović, Saška Velkova, dr Vjekoslav Butigan, Jovan Vasić, Srbislav Minković, Jordan Andonović, Ivko Ćirić i Momčilo Antić.

         Recitatori

          Opštinska smotra recitatora na kojoj tradicionalno učestvuju tri uzrasta (mlađi, srednji i stariji) održaće se 31. marta sa početkom u 10 časova. Pedesetak takmičara iz pirotskih škola nadmetaće se za plasman na regionalnu smotru koja će se održati 21. aprila u Beloj Palanci.

          Pesme Igora Đorđevića

          U petak, 06. aprila, sa početkom u 19 časova u čitaonici Biblioteke biće promovisana nova knjiga pesama Igora Đorđevića pod naslovom „Zbirka nerešivih zamki“, izdavač „Kuća knjige“ iz Pirota. Pored autora, na književnoj večeri učestvuju Tomica Ćirić i Momčilo Antić.

Share

            U četvrtak, 15. marta 2012. godine, sa početkom u 19 časova u čitaonici Narodne biblioteke, u organizaciji novoformiranog udruženja “ETNO SVET” iz Pirota i Narodne biblioteke Pirot, biće održana promocija ženske etno pevačke grupe “ĆILIM”. Članice ove grupe predstaviće svoje pevačko umeće, deo iz svog bogatog muzičkog repertoara kao i dosadašnje i buduće aktivnosti na polju prezentacije srpske i pirotske etno muzike i pesme. Na prezentaciji će govoriti članovi udruženja “ETNO SVET” kao i ličnosti iz javnog i kulturnog života grada.

Share