Branka Radičevića 10
  
  
Izveštaj o radu Narodne biblioteke Pirot
Program rada Narodne biblioteke PirotAnketa:

Da li posećujete književne večeri u organizaciji Biblioteke?

Pregledajte rezultate

Loading ... Loading ...
Arhiva:
Preporuka za čitanje:

Mesečne arhive: mart 2013

        Pirotskoj biblioteci je značajan poklon – 321 publikaciju iz svoje privatne  kolekcije uručio sugrađanin Dejan Ćirić, diplomirani profesor istorije. Reč je o vrednim knjigama iz oblasti istorije, religije, teorije književnosti, društvenih nauka, umetnosti, koje će se uskoro naći na policama naučnog odeljenja Biblioteke.

Share

        Književnik  Aleksandar Gatalica, dobitnik NIN-ove i nagrade „Meša Selimović“ za roman „Veliki rat“ gostovaćo je Pirotu 29. marta  2013. godine. Njegovo književno veče u Pirotu najavljeno je prvi put u februaru, u vreme Sajma knjiga, ali je književni susret sa pirotskom publikom tada izostao zbog autorove bolesti. Ovoga puta je ugovoreno da Aleksandar Gatalica, koji inače učestvuje na književnoj manifestaciji „Borina Nedelja“, u povratku iz Vranja bude gost Narodne biblioteke u Pirotu u petak 29. marta. O romanu „Veliki rat“ besedio je književni kritičar Mileta Aćimović Ivkov, a autor je odgovarao na pitanja voditelja i publike. Nastavite sa čitanjem

Share

            Obaveštavamo vas da će se ove, 2013. godine, opštinsko takmičenje recitatora održati 30. marta  u čitaonici Narodne biblioteke. Početak smotre je u 10 časova.

            Školska takmičenja treba obaviti do 25. marta i spiskove sa imenima učenika koji su se plasirali za opštinsku smotru dostaviti Narodnoj biblioteci.

            Na spiskovima treba da budu po četiri kandidata iz mlađeg uzrasta (do četvrtog razreda) i srednjeg (od petog do osmog razreda). Srednje škole takođe dostavljaju spiskove sa po četiri kandidata odabranih za opštinsku smotru. Obavezno upisati naslov pesme koja se recituje i autora.

            Propozicije nisu promenjene: kandidat recituje pesmu po slobodnom izboru, a pesma ne sme da bude duža od tri minuta (mlađi i srednji uzrast) odnosno četiri minuta (srednjoškolci).

Share

Prošla belja, ostala reč

         U sredu, 6. marta, predstavljen je novi roman Srbislava Minkovića „Prošla belja, ostala reč“. Pored autora učestvovali su i Nadežda Ćirić, Dragoljub Zlatković, Miloš Sokolović i Aleksandar Živković.

Share