Branka Radičevića 10
  
  
Izveštaj o radu Narodne biblioteke Pirot
Program rada Narodne biblioteke PirotAnketa:

Da li posećujete književne večeri u organizaciji Biblioteke?

Pregledajte rezultate

Loading ... Loading ...
Arhiva:
Preporuka za čitanje:

Mesečne arhive: decembar 2014

Pirotski 39 korice            Promocija novog broja Pirotskog zbornika, trideset devetog po redu, održaće se u čitaonici Narodne biblioteke u petak, 26. decembra, sa početkom u 17 časova.

            Uz članove redakcije, u predstavljanju Zbornika učestvovaće dr Vesna Ristić Vakanjac i Dragoljub Bajić sa Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu i dr Boris Vakanjac sa Univerziteta Singidunum.

Share

Naslov izložbe treba da ukaže na sledeće: Na relaciju umetničkog istraživanja od likovne ka primenjenoj umetosti (dizajnu), odnosno da problematizuje i ukaže na nepostojanje istinskih, strogih granica između njih u savremenom umetničkom izrazu.

Ova izložba je postavljena kao interventna, multimedijalna, umetnička instalacija koja se sastoji iz tri segmenta: Prvi segment ove izložbe čini preko osamdeset dizajnerskih radova koji su prezentovani u vidu animacije putem video bima. Drugi segment je digitalni kolaž pod nazivom Decubomania, dok se treći segment odnosi na video instalaciju sa umetničkim stejtmentima. Nastavite sa čitanjem

Share

      Zanima vas istorija rok muzike? Kriptografija? Kako da programirate auto-robota? Da naučite kineski? Dođite u četvrtak u čitaonicu Narodne biblioteke i otkrijte kako da brzo i kvalitetno ovladate novim veštinama!

     Prenos znanja sadržaja i programa U četvrtak, 04.12.2014. godine u Narodnoj biblioteci Pirot, sa početkom u 13 časova, Jelena Andonovski, bibliotekar Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković“, predstaviće savremene tendencije i kanale kvalitetnog besplatnog obrazovanja dostupnog svim zainteresovanim građanima putem interneta.

        U okviru projekta Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković“ za mrežu javnih biblioteka Srbije: prenos znanja, sadržaja i programa, koji finansira Ministarstvo kulture Republike Srbije, do kraja 2014. godine bibliotekari Univerzitetske biblioteke posetiće 26 gradova u Srbiji i predstaviti najnovija saznanja i preporuke iz oblasti doživotnog učenja koje danas putem interneta besplatno nude prestižni svetski univerziteti i instituti, kao što su Berkli, Stenford, Jejl, Prinston, univerziteti u Tokiju, Londonu, Kopenhagenu, i na stotine drugih akademskih institucija najvišeg ranga.

      Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković“ predstaviće koncept besplatnih onlajn kurseva dostupnih putem portala Coursera i EdX. Ovi portali nude preko hiljadu kurseva iz različitih oblasti: kriptografija, teorija igara, istorija rok muzike, održivi razvoj, programiranje, kineski za početnike, finansije, i brojne druge koji će svakom polazniku omogućiti da prema sopstvenom izboru, i u vreme koje mu odgovara, stekne nova znanja najvišeg kvaliteta u svega nekoliko sedmica. Pored toga, biće predstavljen i portal Univerzitetske biblioteke „Znanje za sve“ koji nudi snimljena predavanja poznatih profesora sa svetskih univerziteta prevedena na srpski jezik zahvaljujući Klubu volontera Univerzitetske biblioteke.

 

 

 

Share