Branka Radičevića 10
  
  
Izveštaj o radu Narodne biblioteke Pirot
Program rada Narodne biblioteke PirotAnketa:

Da li posećujete književne večeri u organizaciji Biblioteke?

Pregledajte rezultate

Loading ... Loading ...
Arhiva:
Preporuka za čitanje:

Mesečne arhive: decembar 2016

 

Treća knjiga pesama Eve Rančić pod naslovom „Anahoret“ biće predstavljena u čitaonici Narodne biblioteke u četvrtak, 22. decembra, sa početkom u 19 časova. O knjizi će, pored autorke, govoriti Miloš Sokolović i Momčilo Antić, a stihove će čitati Bojana Mitić.

Share

U četvrtak 15. decembra, u Čitaonici Narodne biblioteke Pirot sa početkom u 19 časova, biće održana promocija romana Borisa Starešine, ”Antigravitacija”. Gosti na promociji biće: Pavle Ćosić, magistar lingvistike i vlasnik izdavačke kuće ”Kornet”, Emina Daskalović, direktorka Centra za podršku lokalnoj zajednici “Mome”, i bluz grupa ”Rusty Strings”. Razgovor, čitanje, svirka i potpisivanje knjige uz koktel posluženje.

Share

Novi broj Pirotskog zbornika, 41. po redu, sa obiljem priloga iz oblasti prirdnih i društvenih nauka, biće predstavljen u sredu 14. decembra u amfiteatru Visoke škole strukovnih studija, sa početkom u 19 časova. Gost na promociji biće profesor dr Goran Maksimović sa Filozofskog fakulteta u Nišu. Učestvuju i Goran Nikolić, Davor Lazarević i Momčilo Antić.

Elektronsku verziju Pirotskog zbornika možete pogledati ovde.

Share

Naziv izložbe „100 godina Dadaizma“ treba da ukaže na značaj obeležavanja ovog jubileja i presudan uticaj dadaističkog pokreta na stvaralačko mišljenje i slobodu umetničkog izražavanja, delovanja sve do naših dana. Zamisao ove izložbe je da radovi budu ponuđeni kao interventni gradski hepening, događaj, umetničko veče unutar čitaonice Narodne biblioteke Pirot. Kao post-avangardno delo ova izložba će biti postavljena u vidu multimedijalne video instalacije. Kroz animaciju od preko 100 pojedinačnih slika u dadaističkom maniru, poigravanjem sa umetnošću ovi radoviimaju za cilj da ostvare kreativni dijalog, interakciju sa publikom. Asocijativni oblici, slobodne, aluzivne forme nastale su kao proizvod slobodne igre slučaja samog autora i koje tek posredovanjem publike počinju da žive sopstvenim životom autentičnih umetničkih dela.

Share