Branka Radičevića 10
  
  
Izveštaj o radu Narodne biblioteke Pirot
Program rada Narodne biblioteke PirotAnketa:

Da li posećujete književne večeri u organizaciji Biblioteke?

Pregledajte rezultate

Loading ... Loading ...
Arhiva:
Preporuka za čitanje:

Dvadeseta naučna konferencija „Biblioteke – čitanje – komunikacije“, u organizaciji Narodne biblioteke „Petko R. Slavejkov“ iz Velikog Trnova i  Fakulteta za bibliotekarstvo i informacione tehnologije Velikotrnovskog univerziteta „Sveti Kirilo i Metodije“ održana je 17. novembra 2021. godine u Velikom Trnovu u Republici Bugarskoj. Tema ovogodišnje jubilarne konferencije je bila „Bibliotečke i informacione usluge  za osobe sa posebnim potrebama“.

Zbog loše epidemiološke situacije, konferencija je održana u onlajn formatu preko ZOOM platforme. Zainteresovani su imali priliku da odslušaju 25 izlaganja bibliotekara iz najznačajnih biblioteka u Bugarskoj i profesora sa Univeziteta za bibliotečko-informacione tehnologije (UNIBIT) iz Sofije i Biblioteke Ruske akademije nauka iz Sankt Peterburga, a među izlagačima našli su se i bibliotekari iz Srbije.

Izlaganje na temu „Osobe sa invaliditetom i osobe sa posebnim potrebama u javnim bibliotekama u Srbiji: trendovi, usluge, programi“ imale su Nadica Kostić iz Narodne biblioteke Pirot i Elizabeta Georgiev iz Narodne biblioteke „Detko Petrov“ u Dimitrovgradu. Sem osnovnih podataka o razvoju bibliotečkih usluga za osobe sa invaliditetom u Srbiji, Kostić i Georgieva su u radu predstavile i iskustvo Narodne biblioteke Pirot sa projektom „Audio biblioteka“ koji je pirotska biblioteka realizovala 2015. godine uz podršku Ministarstva kulture.

Print Friendly, PDF & Email
Share