Бранка Радичевића 10
  
  
Извештај о раду Народне библиотеке Пирот
Програм рада Народне библиотеке ПиротАнкета:

Да ли посећујете књижевне вечери у организацији Библиотеке?

Loading ... Loading ...
Архива:
Препорука за читање:

Путујемо. Од првог корака пруженог ка сигурности мајчиног загрљаја до оног “малог корака за човека а великог за човечанство”…  Путујемо на коњу, колима, бициклом, возом, бродом, сплавом, авионом… Путујемо аутопутевима, стазама и богазама, пругом, кроз ваздух, преко и кроз воду, ношени ветром и на таласима, кроз пустињу и прашуму, кроз време и снове… Шта је мотив путовања за нас обичне смртнике? Посао, радозналост, годишњи одмор, посета рођацима или пријатељу, судбина, освета, љубав, нада, бекство, враћање, неизлечива туга, носталгија… Путујемо сами или у друштву. Путујемо као хобити у “Господару прстенова” упркос силама зла и мрака, путујемо као ексцентрични енглески проналазач Филијас Фог око света за 80 дана, или као руски антрополог и биолог Николај Миклухо-Маклај обалама Нове Гвинеје, или као Херкул Поаро решавајући убиство у Оријент експресу… Мисија тајанственог путника почиње…

 

Драги пријатељи,

Позивамо вас на једно изненадно путовање. Наручујемо од вас причу за књигу брзих прича. Тема је тајанствени путник. Обим од три до тринаест страница. Приче ћемо објавити оним редоследом којим буду пристигле на наш мејл (casopis.gradina@gmail.com). Уз причу пошаљите своју кратку биографију (десетак реченица) и своју фотографију са неког путовања. Рок 33 дана.

Књигу ТАЈАНСТВЕНИ ПУТНИК објавиће Нишки културни центар у Едицији Златни југ, као другу књигу пројекта који смо започели са Центром за културу града Зајечара, Народном библиотеком Радоје Домановић, Домом културе из Пирота и Врањским књигама из Врања.

За вашу причу припада вам пет ауторских примерака књиге и мистична слава писца најбржих прича. Књигу ћемо промовисати у поменутим и неким другим градовима и у медијима.

 

Мисија тајанственог путника почиње: три, четири, сад!

Велики поздрав и пуно успеха,

Уредник књиге

Зоран Пешић Сигма

 

Ниш, 17. јун 2011.

Print Friendly, PDF & Email
Share