Бранка Радичевића 10
  
  
Извештај о раду Народне библиотеке Пирот
Програм рада Народне библиотеке ПиротАнкета:

Да ли посећујете књижевне вечери у организацији Библиотеке?

Loading ... Loading ...
Архива:
Препорука за читање:

            Народна библиотека Пирот у сарадњи са Удружењем особа са хендикепом „Феникс“ оформила је аудио библиотеку за слепе и слабовиде која садржи 24 звучне књиге. У првој фази пројекта у аудио архив укључени су, како класици („Мајстор и Маргарита“ – М. Булгаков, „Странац“ – А. Ками, „Кад су цветале тикве“ – Д. Михаиловић, „Галеб Џонатан Ливингстон“ – Р. Бах, „Мали принц“ – А. С. Егзипери и др.), тако и савремена проза („Ако је то љубав“ – М. Пантић,  „High fidelity“ – Н. Хорнби, „Без крви“ – А. Барико).  

          Пројекат „Аудио библиотека“ је, како је истакла на отварању Ана Пецарски, председница Удружења особа са хендикепом „Феникс“, реализован од стране Удружења, уз подршку Радио Пирота, Народне библиотеке, Гимназије, Економске школе и Канцеларије за младе. Финансиран је из буџета Општине Пирот. Књиге су читали ученици Гимназије и Економске школе.

            Директорка Народне библиотеке Пирот Надица Костић сматра да је ово тек први корак у приближавању библиотечких услуга лицима са посебним потребама и да ће, уз координацију колега из Народне библиотеке Србије који су најдаље отишли у примени информационих технологија у служби оплемењавања свакодневног живота особа са хендикепом, аудио библиотеку постепено надограђивати. Књиге које се слушају налазе се у референсној служби Библиотеке, а могу се користити и у интернет читаоници.

            На свечаности одржаној у суботу, 3. децембра, на Међународни дан особа са инвалидитетом,  у читаоници Народне библиотеке Пирот презентиране су услуге и могућност коришћења грађе аудио библиотеке. Чланство у Библиотеци за слепа и слабовида лица је бесплатно.

Print Friendly, PDF & Email
Share