Branka Radičevića 10
  
  
Izveštaj o radu Narodne biblioteke Pirot
Program rada Narodne biblioteke PirotAnketa:

Da li posećujete književne večeri u organizaciji Biblioteke?

Pregledajte rezultate

Loading ... Loading ...
Arhiva:
Preporuka za čitanje:

Mesečne arhive: mart 2016

    U četvrtak, 31. marta, u čitaonici Narodne biblioteke, pirotskoj publici predstavljena je nova knjiga Brankice Damjanović „Ne bih ovo mogla bez tebe“. Svojevrsni javni intervju sa književnicom i novinarkom iz Beograda vodio je Borivoje Petrović, novinar i publicista. Brankica Damjanović je devet godina živela i radila u Pirotu i ovo je lepa prilika da se, osim o njenom novom delu, govori i o tome kako se ostvaruju snovi i kako ni jedan cilj nije dalek i nemoguć, ako ga prati snaga volje.

    Fotografije sa promocije možete pogledati ovde.

Share

U subotu, 26. marta, u čitaonici Narodne biblioteke Pirot održana je tradicionalna opštinska smotra recitatora za učenike osnovnih i srednjih škola.

Plasman na okružno takmičenje koje će se održati 16. aprila u Beloj Palanci u kategoriji mlađi uzrast (od prvog do četvrtog razreda) ostvarili su:

 1. Milica Đorđević
 2. Dunja Stanisavljević
 3. Bogdan Todorović
 4. Matija Đurić
 5. Iva Ristić
 6. Sara Đokić

 

Najuspešniji uzrasta od petog do osmog razreda bili su:

 1. Ognjen Kostić,
 2. Milica Popović
 3. David Memetović
 4. Ana Džunić
 5. Natalija Jovanović
 6. Anđela Džunić

 

Među najstarijima  posebno su se istakli i plasirali za okružno takmičenje:

 1. Adriana Gigov
 2. Hristina Todorović
 3. Sara Dragojević
 4. Milan Stefanović
 5. Mila Ćirić
 6. Una Petrović

Galeriju fotografija sa smotre recitatora možete pogledati ovde.

Share

     Obaveštavamo vas da će se ove, 2016. godine, opštinsko takmičenje recitatora održati 26. marta u čitaonici Narodne biblioteke. Početak smotre je u 10 časova.

     Školska takmičenja treba obaviti do 20. marta i spiskove sa imenima učenika koji su se plasirali za opštinsku smotru dostaviti Narodnoj biblioteci.

     Na spiskovima treba da budu po četiri kandidata iz mlađeg uzrasta (do četvrtog razreda) i srednjeg (od petog do osmog razreda). Srednje škole takođe dostavljaju spiskove sa po četiri kandidata odabranih za opštinsku smotru. Obavezno upisati naslov pesme koja se recituje i ime autora.

     Propozicije nisu promenjene: kandidat recituje pesmu po slobodnom izboru, a pesma ne sme da bude duža od tri minuta (mlađi i srednji uzrast) odnosno četiri minuta (srednjoškolci).

    Predsednik žirija će se na dan takmičenja, u 12 časova, obratiti takmičarima, njihovim nastavnicima i predstavnicima medija.

Share