Branka Radičevića 10
  
  
Izveštaj o radu Narodne biblioteke Pirot
Program rada Narodne biblioteke PirotAnketa:

Da li posećujete književne večeri u organizaciji Biblioteke?

Pregledajte rezultate

Loading ... Loading ...
Arhiva:
Preporuka za čitanje:

Na XXIII Salonu knjige i grafike koji je obilovao brojnim književnim dešavanjima, Narodna biblioteka Pirot, kao suorganizator u delu pratećih programa, imala je dve promocije.

Autorka Ana Atanasković je u subotu 19. marta predstavila svoj roman „Moja ljubav Nikola Tesla“ koji je pobudio veliku pažnju čitalačke publike. Roman je intimni spis pun fascinantnih podataka i dragocenih opisa koji na potpuno drugačiji način osvetljavaju lik, delo i privatni život Nikole Tesle, jednog od najmisterioznijih i najznačajnijih naučnika svih vremena. Osim autorke, o romansiranoj biografiji Ketrin Mekmehon Džonson, žene koja je neizmerno volela velikog naučnika Nikolu Teslu, govorila je i Sanja Živković, profesorka književnosti.

Fotografije sa promocije

Novi roman književnice i istoričarke umetnosti Laure Barne „Sve moje sestre“, inspirisan životom i delom velikog književnika Rastka Petrovića, promovisan je u utorak 22. marta. O porodici Petrović, Rastku i Nadeždi i srpskom modernizmu, govorile su autorka Laura Barna i profesorka književnosti Jasmina Manić.

Fotografije sa promocije

Tokom svih dana trajanja Salona knjige i grafike u Narodnoj biblioteci Pirot važiće popust na godišnju članarinu od 50%.

Print Friendly, PDF & Email
Share