Branka Radičevića 10
  
  
Izveštaj o radu Narodne biblioteke Pirot
Program rada Narodne biblioteke PirotAnketa:

Da li posećujete književne večeri u organizaciji Biblioteke?

Pregledajte rezultate

Loading ... Loading ...
Arhiva:
Preporuka za čitanje:

            Na dečjem odeljenju Narodne biblioteke Pirot, povodom Međunarodnog dana dečje knjige koji se obeležava 2. aprila – na dan rođenja Hansa Kristijana Andersena, organizovano je druženje sa decom iz vrtića „Lane“, pod sloganom „Pusti brigu, uzmi knjigu“. Mališani su Biblioteci poklonili svoj zajednički crtež u vidu stripa sa motivima iz najpoznatijih Andersenovih bajki. Predškolci su zauzvrat dobili članske karte Biblioteke. U sklopu obeležavanja Međunarodnog dana knjige deca su se danas mogla učlaniti u Biblioteku za 250 umesto 300 dinara, koliko inače iznosi godišnja članarina.

             Tokom 2014. godine na dečjem odeljenju učlanjeno je 1.198 korisnika koji su posetili dečje i odeljenje za mlade 7.263 puta i pozajmili 8.945 knjiga. Predškolci i prvaci imaju pravo na besplatan upis.

              Međunarodni dan dečje knjige u celom svetu se obeležava 2. aprila od 1967. godine u spomen na rođenje pisca Hansa Kristijana Andersena. Danski književnik, rođen 2. aprila 1805. godine, poznat je kao „kralj bajki“. Sva deca sveta znaju za njegove priče: „Ružno pače“, „Snežna kraljica“, „Princeza na zrnu graška“, „Devojčica sa šibicama“… Andersenova dela su prevedena na više od 80 jezika i bila su nadahnuće za stvaranje mnogih pozorišnih i baletskih predstava, filmova, skulptura i slika. Više od 150 priča za decu čine ga jednim od najvećih figura svetske književnosti.

         Fotografije možete pogledati ovde.

Print Friendly, PDF & Email
Share