Бранка Радичевића 10
  
  
Извештај о раду Народне библиотеке Пирот
Програм рада Народне библиотеке ПиротАнкета:

Да ли посећујете књижевне вечери у организацији Библиотеке?

Loading ... Loading ...
Архива:
Препорука за читање:

Месечне архиве: април 2015

У четвртак, 23. априла одржана је окружна смотра рецитатора у Бабушници. За републичко такмичење пласирали су се Огњен Костић из Пирота у категорији ученика до четвртог разреда основне школе, Марко Маринков из Бабушнице у категорији ученика од 5. до 8. разреда и Луна Марковић из Пирота у категорији средњошколаца.

Републичко такмичење одржаће се средином маја у Ваљеву.

Share

            Љубитељи књига који се у Народну библиотеку Пирот учлане у четвртак, петак и суботу (23, 24. и 25. април), чланарину ће платити дупло мање. Попуст од 50% је начин да се обележи Светски дан књиге и ауторских права.

            То значи да ће они који се учлане на тај дан наредних 365 дана моћи да користе фонд ове установе уз уплату од 200 динара за одељење за одрасле, 150 динара за Дечје одељење, односно 250 динара за породичну чланарину.

Share

Задужбина „Доситеј Обрадовић“ први пут објављује конкурс за награду „Доситејево златно перо“ за најбоље необјављене радове младих аутора до 30 година, у оквиру књижевних врста које је Доситеј увео у српску књижевност – есеј, басна, путопис, кратка прича.

Награда „Доситејево златно перо“ намењена је младим ауторима до 30 година. Текстови се достављају на српском језику. Аутори могу конкурисати са највише три необјављена рада. Дозвољена дужина путописа је 20 страница. Наставите са читањем

Share

Општинско такмичење рецитатора одржано је у Пироту 4. априла у организацији Народне библиотеке.

У категорији млађи узраст (од првог до четвртог разреда основне школе) пласирали су се за окружно такмичење:

Сара Ђокић и Емилија Тричковић (ОШ „Душан Радовић“),

Матија Ђурић и Огњен Костић (ОШ „Свети Сава“),

Богдан Тодоровић (ОШ „Вук Караџић“) и

Даница Панов (ОШ „8. септембар“).

 

Из средњег узраста (од петог до осмог разреда) пласирали су се:

Милан Стефановић (ОШ „8. септембар“),

Анђела Џунић, Сања Манчић и Милица Живковић (ОШ „Душан Радовић“)

и Сара Драгојевић (ОШ „Свети Сава“).

 

У категорији старији узраст (средњошколци) пласирали су се:

Луна Марковић и Мила Ћирић (Гимназија),

Сандра Станковић, Ђорђе Томовић и Андријана Гигов (Економска школа)

и Ања Ристић (Техничка школа).

Окружно такмичење рецитатора одржаће се у Бабушници у четвртак, 23. априла, у сали Дома културе у Бабушници, са почетком у 10 часова.

Галерија фотографија

Share

            На дечјем одељењу Народне библиотеке Пирот, поводом Међународног дана дечје књиге који се обележава 2. априла – на дан рођења Ханса Кристијана Андерсена, организовано је дружење са децом из вртића „Лане“, под слоганом „Пусти бригу, узми књигу“. Малишани су Библиотеци поклонили свој заједнички цртеж у виду стрипа са мотивима из најпознатијих Андерсенових бајки. Предшколци су заузврат добили чланске карте Библиотеке. У склопу обележавања Међународног дана књиге деца су се данас могла учланити у Библиотеку за 250 уместо 300 динара, колико иначе износи годишња чланарина. Наставите са читањем

Share