Branka Radičevića 10
  
  
Izveštaj o radu Narodne biblioteke Pirot
Program rada Narodne biblioteke PirotAnketa:

Da li posećujete književne večeri u organizaciji Biblioteke?

Pregledajte rezultate

Loading ... Loading ...
Arhiva:
Preporuka za čitanje:

Zadužbina „Dositej Obradović“ prvi put objavljuje konkurs za nagradu „Dositejevo zlatno pero“ za najbolje neobjavljene radove mladih autora do 30 godina, u okviru književnih vrsta koje je Dositej uveo u srpsku književnost – esej, basna, putopis, kratka priča.

Nagrada „Dositejevo zlatno pero“ namenjena je mladim autorima do 30 godina. Tekstovi se dostavljaju na srpskom jeziku. Autori mogu konkurisati sa najviše tri neobjavljena rada. Dozvoljena dužina putopisa je 20 stranica.

Radove potpisane punim imenom i prezimenom, datumom rođenja, adresom stanovanja i kontakt telefonom potrebno je poslati putem pošte u četiri primerka, na adresu Zadužbine „Dositej Obradović“ , Zmaj Jovina 4/II, Beograd, kao i na e-mail adresu zaduzbinadositej@open.telekom.rs ili info@dositejeva-zaduzbina.rs .

Telefoni za informacije: +381 11 3282 240, +381 11 3282 254.

Rok za dostavljanje radova je 1. jun 2015. god.

Žiri će izabrati tri najbolja rada koja će biti nagrađena i objavljena u Godišnjaku „Dositejev vrt“. Nagrade će biti uručene u okviru manifestacije „Dani evropske baštine“ koja se održava svake godine u septembru.

Projekat „Dositejevo zlatno pero“ realizuje se uz podršku Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.

Konkurs možete preuzeti ovde.

Print Friendly, PDF & Email
Share