Бранка Радичевића 10
  
  
Извештај о раду Народне библиотеке Пирот
Програм рада Народне библиотеке ПиротАнкета:

Да ли посећујете књижевне вечери у организацији Библиотеке?

Loading ... Loading ...
Архива:
Препорука за читање:

            Осма по реду, манифестација „Читалачка значка“, у организацији Народне библиотеке Пирот, биће и званично завршена у уторак 6. јуна, када ће се са најуспешнијим такмичарима дружити позната књижевница за децу Јасминка Петровић. О свом стваралаштву и бројним књигама намењеним најмлађима, од којих су две и заступљене у програму „Читалачке значке“ – „Од читања се расте“ и „Лето када сам научила да летим“, Јасминка Петровић ће говорити на завршној свечаности на дечјем одељењу пиротске Библиотеке у 10 и 30 часова када ће се дружити са најмлађим читачима, а потом и у 12 часова када ће њена публика бити старији основци.

            Јасминка Петровић је добитница најзначајнијих књижевних награда и признања, коју притом одликује и изузетан дар за комуникацију са децом и младима.  Разговор са њом водиће библиотекар и стваралац за децу Елизабета Георгиев.

          Овогодишња „Читалачка значка“, са 734 учесника, најмасовнија је откако је ово такмичење Народна библиотека Пирот поново покренула 2010. године. Шесто деведесет четири такмичара освојило је плакете, 347 уз плакете и књиге, док ће 91 најуспешнији учесник бити награђен и оригиналном мајицом. За прваке који су се посебно истакли Библиотека је припремила и специјалне беџеве. По мишљењу запослених у пиротској Библиотеци, ипак највећа награда свим учесницима ове традиционалне манифестације је управо тај пролазак кроз процес читања и улазак у чаробни свет књига.

Фотографије са одржаног такмичења можете погледати овде.

Print Friendly, PDF & Email
Share