Branka Radičevića 10
  
  
Izveštaj o radu Narodne biblioteke Pirot
Program rada Narodne biblioteke PirotAnketa:

Da li posećujete književne večeri u organizaciji Biblioteke?

Pregledajte rezultate

Loading ... Loading ...
Arhiva:
Preporuka za čitanje:

            Osma po redu, manifestacija „Čitalačka značka“, u organizaciji Narodne biblioteke Pirot, biće i zvanično završena u utorak 6. juna, kada će se sa najuspešnijim takmičarima družiti poznata književnica za decu Jasminka Petrović. O svom stvaralaštvu i brojnim knjigama namenjenim najmlađima, od kojih su dve i zastupljene u programu „Čitalačke značke“ – „Od čitanja se raste“ i „Leto kada sam naučila da letim“, Jasminka Petrović će govoriti na završnoj svečanosti na dečjem odeljenju pirotske Biblioteke u 10 i 30 časova kada će se družiti sa najmlađim čitačima, a potom i u 12 časova kada će njena publika biti stariji osnovci.

            Jasminka Petrović je dobitnica najznačajnijih književnih nagrada i priznanja, koju pritom odlikuje i izuzetan dar za komunikaciju sa decom i mladima.  Razgovor sa njom vodiće bibliotekar i stvaralac za decu Elizabeta Georgiev.

          Ovogodišnja „Čitalačka značka“, sa 734 učesnika, najmasovnija je otkako je ovo takmičenje Narodna biblioteka Pirot ponovo pokrenula 2010. godine. Šesto devedeset četiri takmičara osvojilo je plakete, 347 uz plakete i knjige, dok će 91 najuspešniji učesnik biti nagrađen i originalnom majicom. Za prvake koji su se posebno istakli Biblioteka je pripremila i specijalne bedževe. Po mišljenju zaposlenih u pirotskoj Biblioteci, ipak najveća nagrada svim učesnicima ove tradicionalne manifestacije je upravo taj prolazak kroz proces čitanja i ulazak u čarobni svet knjiga.

Fotografije sa održanog takmičenja možete pogledati ovde.

Print Friendly, PDF & Email
Share