Бранка Радичевића 10
  
  
Извештај о раду Народне библиотеке Пирот
Програм рада Народне библиотеке ПиротАнкета:

Да ли посећујете књижевне вечери у организацији Библиотеке?

Loading ... Loading ...
Архива:
Препорука за читање:

Библиотекари Народне библиотеке Пирот и Народне библиотеке “Детко Петров” из Димитровграда обишли су заједно прошле недеље Градску библиотеку “Владислав Петковић Дис” у Чачку. Библиотека у Чачку представља одличан пример како се зграда старог Дома Војске може преобратити у модерну и пре свега функционалну библиотеку испуњавајући највише стандарде за јавне библиотеке.

Градска библиотека “Владислав Петковић Дис” простире се на површини од скоро 3.500 квадратних метара. Сва одељења Библиотеке су модерно опремљена. Одељење за децу и младе представља једно од најлепших и највећих дечјих одељења на овим просторима. Корисници Библиотеке имају 70 места у најсавременијим читаоницама за коришћење дневне штампе и интернета, литературе у одељењима, за радионице, као и за предах уз књиге на посебно осмишљеним местима. Библиотека поседује три сале за културно-едукативне садржаје, групно учење или неформалне састанке, као и галеријски простор за излагање, кафе-клуб, велику терасу итд. У оквиру свог објекта између осталог располаже и полуотвореним унутрашњим двориштем од 300 квадратних метара у којем се налази амфитеатар са сценом за летње садржаје.

Захваљујемо се колегама из Градске библиотеке “Владислав Петковић Дис” на указаном гостопримству.

Која су ваша очекивања везана за изглед и функционалност Библиотеке након најављеног реновирања Дома Војске у Пироту? Пишите нам у коментарима овде.

Print Friendly, PDF & Email
Share