Branka Radičevića 10
  
  
Izveštaj o radu Narodne biblioteke Pirot
Program rada Narodne biblioteke PirotAnketa:

Da li posećujete književne večeri u organizaciji Biblioteke?

Pregledajte rezultate

Loading ... Loading ...
Arhiva:
Preporuka za čitanje:

Bibliotekari Narodne biblioteke Pirot i Narodne biblioteke “Detko Petrov” iz Dimitrovgrada obišli su zajedno prošle nedelje Gradsku biblioteku “Vladislav Petković Dis” u Čačku. Biblioteka u Čačku predstavlja odličan primer kako se zgrada starog Doma Vojske može preobratiti u modernu i pre svega funkcionalnu biblioteku ispunjavajući najviše standarde za javne biblioteke.

Gradska biblioteka “Vladislav Petković Dis” prostire se na površini od skoro 3.500 kvadratnih metara. Sva odeljenja Biblioteke su moderno opremljena. Odeljenje za decu i mlade predstavlja jedno od najlepših i najvećih dečjih odeljenja na ovim prostorima. Korisnici Biblioteke imaju 70 mesta u najsavremenijim čitaonicama za korišćenje dnevne štampe i interneta, literature u odeljenjima, za radionice, kao i za predah uz knjige na posebno osmišljenim mestima. Biblioteka poseduje tri sale za kulturno-edukativne sadržaje, grupno učenje ili neformalne sastanke, kao i galerijski prostor za izlaganje, kafe-klub, veliku terasu itd. U okviru svog objekta između ostalog raspolaže i poluotvorenim unutrašnjim dvorištem od 300 kvadratnih metara u kojem se nalazi amfiteatar sa scenom za letnje sadržaje.

Zahvaljujemo se kolegama iz Gradske biblioteke “Vladislav Petković Dis” na ukazanom gostoprimstvu.

Koja su vaša očekivanja vezana za izgled i funkcionalnost Biblioteke nakon najavljenog renoviranja Doma Vojske u Pirotu? Pišite nam u komentarima ovde.

Print Friendly, PDF & Email
Share