Branka Radičevića 10
  
  
Izveštaj o radu Narodne biblioteke Pirot
Program rada Narodne biblioteke PirotAnketa:

Da li posećujete književne večeri u organizaciji Biblioteke?

Pregledajte rezultate

Loading ... Loading ...
Arhiva:
Preporuka za čitanje:

            Narodna biblioteka Pirot u saradnji sa Udruženjem osoba sa hendikepom „Feniks“ oformila je audio biblioteku za slepe i slabovide koja sadrži 24 zvučne knjige. U prvoj fazi projekta u audio arhiv uključeni su, kako klasici („Majstor i Margarita“ – M. Bulgakov, „Stranac“ – A. Kami, „Kad su cvetale tikve“ – D. Mihailović, „Galeb Džonatan Livingston“ – R. Bah, „Mali princ“ – A. S. Egziperi i dr.), tako i savremena proza („Ako je to ljubav“ – M. Pantić,  „High fidelity“ – N. Hornbi, „Bez krvi“ – A. Bariko).  

          Projekat „Audio biblioteka“ je, kako je istakla na otvaranju Ana Pecarski, predsednica Udruženja osoba sa hendikepom „Feniks“, realizovan od strane Udruženja, uz podršku Radio Pirota, Narodne biblioteke, Gimnazije, Ekonomske škole i Kancelarije za mlade. Finansiran je iz budžeta Opštine Pirot. Knjige su čitali učenici Gimnazije i Ekonomske škole.

            Direktorka Narodne biblioteke Pirot Nadica Kostić smatra da je ovo tek prvi korak u približavanju bibliotečkih usluga licima sa posebnim potrebama i da će, uz koordinaciju kolega iz Narodne biblioteke Srbije koji su najdalje otišli u primeni informacionih tehnologija u službi oplemenjavanja svakodnevnog života osoba sa hendikepom, audio biblioteku postepeno nadograđivati. Knjige koje se slušaju nalaze se u referensnoj službi Biblioteke, a mogu se koristiti i u internet čitaonici.

            Na svečanosti održanoj u subotu, 3. decembra, na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom,  u čitaonici Narodne biblioteke Pirot prezentirane su usluge i mogućnost korišćenja građe audio biblioteke. Članstvo u Biblioteci za slepa i slabovida lica je besplatno.

Print Friendly, PDF & Email
Share