Branka Radičevića 10
  
  
Izveštaj o radu Narodne biblioteke Pirot
Program rada Narodne biblioteke PirotAnketa:

Da li posećujete književne večeri u organizaciji Biblioteke?

Pregledajte rezultate

Loading ... Loading ...
Arhiva:
Preporuka za čitanje:

Mesečne arhive: april 2015

U četvrtak, 23. aprila održana je okružna smotra recitatora u Babušnici. Za republičko takmičenje plasirali su se Ognjen Kostić iz Pirota u kategoriji učenika do četvrtog razreda osnovne škole, Marko Marinkov iz Babušnice u kategoriji učenika od 5. do 8. razreda i Luna Marković iz Pirota u kategoriji srednjoškolaca.

Republičko takmičenje održaće se sredinom maja u Valjevu.

Share

            Ljubitelji knjiga koji se u Narodnu biblioteku Pirot učlane u četvrtak, petak i subotu (23, 24. i 25. april), članarinu će platiti duplo manje. Popust od 50% je način da se obeleži Svetski dan knjige i autorskih prava.

            To znači da će oni koji se učlane na taj dan narednih 365 dana moći da koriste fond ove ustanove uz uplatu od 200 dinara za odeljenje za odrasle, 150 dinara za Dečje odeljenje, odnosno 250 dinara za porodičnu članarinu.

Share

Zadužbina „Dositej Obradović“ prvi put objavljuje konkurs za nagradu „Dositejevo zlatno pero“ za najbolje neobjavljene radove mladih autora do 30 godina, u okviru književnih vrsta koje je Dositej uveo u srpsku književnost – esej, basna, putopis, kratka priča.

Nagrada „Dositejevo zlatno pero“ namenjena je mladim autorima do 30 godina. Tekstovi se dostavljaju na srpskom jeziku. Autori mogu konkurisati sa najviše tri neobjavljena rada. Dozvoljena dužina putopisa je 20 stranica. Nastavite sa čitanjem

Share

Opštinsko takmičenje recitatora održano je u Pirotu 4. aprila u organizaciji Narodne biblioteke.

U kategoriji mlađi uzrast (od prvog do četvrtog razreda osnovne škole) plasirali su se za okružno takmičenje:

Sara Đokić i Emilija Tričković (OŠ „Dušan Radović“),

Matija Đurić i Ognjen Kostić (OŠ „Sveti Sava“),

Bogdan Todorović (OŠ „Vuk Karadžić“) i

Danica Panov (OŠ „8. septembar“).

 

Iz srednjeg uzrasta (od petog do osmog razreda) plasirali su se:

Milan Stefanović (OŠ „8. septembar“),

Anđela Džunić, Sanja Mančić i Milica Živković (OŠ „Dušan Radović“)

i Sara Dragojević (OŠ „Sveti Sava“).

 

U kategoriji stariji uzrast (srednjoškolci) plasirali su se:

Luna Marković i Mila Ćirić (Gimnazija),

Sandra Stanković, Đorđe Tomović i Andrijana Gigov (Ekonomska škola)

i Anja Ristić (Tehnička škola).

Okružno takmičenje recitatora održaće se u Babušnici u četvrtak, 23. aprila, u sali Doma kulture u Babušnici, sa početkom u 10 časova.

Galerija fotografija

Share

            Na dečjem odeljenju Narodne biblioteke Pirot, povodom Međunarodnog dana dečje knjige koji se obeležava 2. aprila – na dan rođenja Hansa Kristijana Andersena, organizovano je druženje sa decom iz vrtića „Lane“, pod sloganom „Pusti brigu, uzmi knjigu“. Mališani su Biblioteci poklonili svoj zajednički crtež u vidu stripa sa motivima iz najpoznatijih Andersenovih bajki. Predškolci su zauzvrat dobili članske karte Biblioteke. U sklopu obeležavanja Međunarodnog dana knjige deca su se danas mogla učlaniti u Biblioteku za 250 umesto 300 dinara, koliko inače iznosi godišnja članarina. Nastavite sa čitanjem

Share