Бранка Радичевића 10
  
  
Извештај о раду Народне библиотеке Пирот
Програм рада Народне библиотеке ПиротАнкета:

Да ли посећујете књижевне вечери у организацији Библиотеке?

Loading ... Loading ...
Архива:
Препорука за читање:

Поводом Дана библиотекара Србије, 14. децембра, Народна библиотека Пирот свим суграђанима, заинтересованим да постану чланови библиотеке или да продуже чланство у библиотеци, омогућава да то учине бесплатно у периоду од 14. до до 19. децембра 2020. године. Чланске карте библиотеке важе годину дана од дана учлањења. На овај дан пре 73 године, 14 децембра 1947. године, основано је Друштво библиотекара Народне Републике Србије.

Библиотекари пиротске библиотеке Дан библиотекара Србије обележавају радно – учешћем на 17. конференцији Библиотекарског друштва Србије Мобилно библиотекарство: до удаљених корисника путем мобилних апликација, услуга и идеја, која се одржава онлајн од 14. до 16. децембра 2020. године и током које ће бити представљено 13 радова аутора из Србије, Русије и Холандије.

Традиционално, данас ће БДС обележити Дан библиотекара Србије и објавити имена лауреата награда ЗаписСтојан Новаковић и Најбољи библиотекар, као и промовисати нова издања БДС-а, часопис Библиотекар (2/2020) и зборник радова са прошлогодишње конференције Мале библиотеке у великом дијалогу за промене, у коме је заступљена и Народна библиотека Пирот са својим радом са којим се представила у оквиру постер сесије ДЕВЕТА УМЕТНОСТ У ВЕЛИКОМ ДИЈАЛОГУ ЗА ОЧУВАЊЕ КУЛТУРНОГ НАСЛЕЂА.

Print Friendly, PDF & Email
Share