Branka Radičevića 10
  
  
Izveštaj o radu Narodne biblioteke Pirot
Program rada Narodne biblioteke PirotAnketa:

Da li posećujete književne večeri u organizaciji Biblioteke?

Pregledajte rezultate

Loading ... Loading ...
Arhiva:
Preporuka za čitanje:

Tradicionalnu manifestaciju „Čitalačka značka“ u nešto izmenjenom obliku Narodna biblioteka Pirot je ove godine, s obzirom na promenjene uslove rada i škola i biblioteke usled pandemije korona virusa, organizovala u periodu oktobar-novembar. Želja Biblioteke bila je da se podrži i pohvali trud svakog deteta koje je čitalo i predstavilo pročitano u formi čitalačkog dnevnika a mladim knjigoljupcima ostavljena je i mogućnost likovnog prikaza pročitanog. Učenici od prvog do trećeg razreda trebalo je da obrade najmanje tri dela sa spiska, učenici od četvrtog do sedmog mogli su da obrade i samo jedno delo, ali se od njih očekivao kreativniji, detaljniji i maštovitiji pristup pročitanom, uz mogućnost da izabrani naslov i  ilustruju ili dramatizuju.

Za sve učesnike „Čitalačke značke 2020“ Biblioteka je, kao i ranijih godina, pripremila brojna iznenađenja u vidu prigodnih poklona, koji će školama biti dostavljeni pre početka zimskog raspusta. Stariji razredi će moći da preuzmu nagradu na dečjem odeljenju biblioteke.                              

Ove godine izostaće, na žalost, završna svečanost – druženje sa poznatim dečjim piscem, pozorišna predstava, izložba. Otkako je ova manifestacija koja promoviše knjigu i čitanje obnovljena, posle pauze od dve decenije, pirotski osnovci bili su u prilici da se susretnu i druže sa brojnim stvaraocima za decu: Violetom Babić, Dejanom Aleksićem, Jasminkom Petrović, Igorom Kolarovim, Vesnom Aleksić, Vladom Arsićem, Brankom Stevanovićem, Stefanom Tićmijem, Elizabetom Georgiev, Radetom Jovanovićem, Milojem Radovićem i dr. Kroz izabrane naslove mogli su da otkriju, upoznaju i zavole i dela autora koji nisu u programu školske lektire.

Iako to nije uvek slučaj, ovogodišnja manifestacija „Čitalačka značka“ u znaku je jednog omiljenog književnog lika – razigrane, luckaste, tvrdoglave, šašave, otresite, neobično jake i neustrašive, sasvim posebne devojčice Pipi Duge Čarape, čuvene junakinje Astrid Lindgren koja je ove godine proslavila 75. rođendan. „Pipi Duga Čarapa“ zastupljena je i u programu „Čitalačke značke“.        

                      

SPISAK_NAGRADjENIH_UCENIKA_NA_TAKMICENJU_CITALACKA_2020

Print Friendly, PDF & Email
Share